Parandamaks Plaadimaailma klientide kasutajakogemust, kasutame oma veebilehel küpsiseid. Kui jätkate lehe sirvimist, siis nõustute küpsiste kasutamisega.

Kas plaadid on hea valik välikööki ning milliseid plaate soovitame?

Suvehooaeg on täies hoos ja soojad suveilmad kutsuvad rohkem aega veetma toast väljas. Üheks perekonna ja sõprade meelepäraseks kogunemiskohaks on just suvemajad, kodused terrassid ning aiad. Tihti kuulub nende juurde ka väliköök, kus teha süüa ja einestada. Välikööki ehitades tekib küsimus, milliseid materjale sinna valida? Kas plaadid on hea valik? Selgitame, kas keraamilised plaadid üldse sobivad välikööki ning anname soovitusi väliköögi disainimiseks.

Miks valida keraamiline plaat?

Keraamiline plaat on kindlasti suurepärane valik igasse ruumi ja tingimusse. Esiteks on plaadid vastupidavad ja neid on lihtne puhastada – õli  ja plekid on võimalik hõlpsasti eemaldada õrna puhastusvahendiga. Teiseks pakuvad plaadid rohkelt disainivõimalusi – erinevate suuruste ja mustritega on võimalik kujundada seinad ja põrandad täpselt sellisena nagu endale meeldib.

Plaadid välitingimustesse

Välikööki plaatide valimisel peab arvestama keskkonnaga, kuhu plaadid paigaldatakse. Sarnaselt terrassiplaatidega, tuleb ka siin arvestada asjaoluga, et plaadid, aga ka plaadisegud peavad sobima välitingimustesse. Seega, kui oled planeerimas välikööki, siis jälgi plaatidel külmakindluse märget – selle põhjal saad veenduda, et plaat sobib õue. Lisaks ilmastiku mõjudele nagu vihm, päike, temperatuuri- ja õhuniiskuse kõikumised, peavad plaadid olema väliköögis vastupidavad ka toiduvalmistamisel tekkivale mustusele ja erinevatele pritsmetele nagu näiteks rasv ja õli. Õnneks on need enamike plaatide puhul puhastusvahendiga lihtsasti eemaldatavad.

Hansas Plaadimaailma valikust leiad sobiva lahenduse

Väliköögis on võimalik keraamilisi plaate paigaldada nii põrandale, seinale, kasutada töötasapinnana, aga ka tasapinna tagusena. Mängida saab nii plaadi suuruse kui ka kujuga, värvide ning imitatsioonidega. Toome välja mõned võimalikud valikud.

Struktuurne ja kivine seinaplaat

RAMBLA NATURAL 40X60- Rambla dekoratiivplaatidega saab katta erinevaid seinapindasid ning teha efektseinu. Miks mitte teha seda oma väliköögis? Kivine struktuur aitab köögil sulandada välikeskkonda luues ürgse ja maalähedase välimuse. Värvitoone on sarjas kaks - hallikas ja beežikaspruun. Tulemus jääb autentne ja efektne.





Varieeruva mustriga põrandaplaadid

QUARTZITE SOFT 60x60- Neid põrandaplaate iseloomustab muster, mis jookseb erinevalt läbi plaatide. Selline plaat loob tagasihoidliku, ent trendika struktuuri, harmoniseerides ülejäänud väliköögi disainiga. Taoline põranda lahendus ei ole liialt disainis liialt domineeriv, kuid siiski piisavalt mõjus ning soliidne. Plaadivalikus mitu erinevat tooni, mille vahel valida – jäine beež, mitmevärviline beež, jõuline must ja hallide toonidega beež.







Julge mustriga boheemlaslik väliköök

IKE MIX SUMMER 25X25- Kui otsid hoopis eristuvat ning julget lahendust, siis kasuta väliköögis kirkaid toone ja selget mustrit. Nende plaatidega saad luua kordumatu ning silmatorkava väliköögi, mis mõjub boheemlaslikult, kuid külmaks ei jäta kedagi. Lase oma loovus valla.






Kõiki plaate saab endale koju tellida näidisena ning sealses valguses ja olustikus plaati katsetada. Kui tunned, et jääd plaadivalikul siiski hätta, siis Hansas Plaadimaailma spetsialistid annavad rõõmuga nõu! Meie töötajad aitavad kõikidele plaate ja plaatimist puudutavatele küsimustele vastuse leida, et saaksid teha endale sobivaima valiku.