Parandamaks Plaadimaailma klientide kasutajakogemust, kasutame oma veebilehel küpsiseid. Kui jätkate lehe sirvimist, siis nõustute küpsiste kasutamisega.

Milliseid põrandaplaate valida terrassile?

Põrandaplaatide valikul lähtutakse ruumi või keskkonna eripäradest ning plaatide eesmärgist, mida need täitma hakkavad. Tubastes tingimustes on plaatide ja plaadisegude olemus teine kui välitingimustes. Põhjuseks on erinevad tegurid, mis võivad plaati mõjutada – väljas on nendeks vihm, päike ja temperatuurikõikumised. Kui hakkad otsima terrassiplaate, pead esmalt veenduma, et valid õigete omadustega plaadid.

Kuidas valida sobivaid terrassiplaate ja plaatimissegu?

Tähtis on, et terrassile paigaldatakse põrandaplaadid, mis on vastupidavad nii sademetele, läbikülmumisele, päikesest tulenevale kuumusele, UV-kiirgusele kui ka mehaanilistele mõjudele. See tähendab, et plaat peab olema vastupidav kõndimisele ja põrutamisele. Tihtipeale kasutatakse terrassidel raskemat mööblit, mida liigutatakse palju. Seetõttu on oluline kasutada terrassidel vastupidavaid põrandaplaate.

Enamasti kasutatakse terrassiplaatideks täismassplaate, mille veeimavus on väike ja see teeb need külmakindlaks. Külmakindlus on just teine oluline omadus, mille alusel valida plaate välitingimustesse paigaldamiseks, kuna need plaadid on ilmastikule vastupidavad.

Samuti on oluline õige plaatimissegu, mis peab samamoodi olema ilmastiku- ja külmakindel ning hea kandevõimega. Plaatide ja segude sobivuse kindlakstegemisel konsulteeri Hansas Plaadimaailma asjatundjaga.

Hansas Plaadimaailma põrandaplaadivalik terrassile

Peamiseks terrassiplaatide valiku aluseks võiks olla plaatide külmakindlus. Igal meie tootel on juures märge (külmakindel), mille järgi saab otsustada, kas see sobib ka välitingimustesse. Suurem osa Hansas Plaadimaailma põrandaplaatide valikust sobib välitingimustesse, kuid toome välja mõned inspiratsiooniallikad.

Puitimitatsiooniga terrassiplaadid

Puitimitatsioon on täna sisekujundusmaailmas äärmiselt populaarne. Erinevaid disaine, värve, suuruseid, puidumustreid on palju. Imitatsioonide tase ja autentsus on niivõrd heal tasemel, et palja silmaga ei ole võimalik vahet teha, kas tegu on ehtsa puiduga või mitte. See-eest on plaate kergem hooldada ning hästi valitud plaadid on ka ilmastikule vastupidavamad.

Esimesel pildil on näha, kuidas Walkyria maple sarja plaatidega on kaetud väliterrassi kaminanurk. Tulemus mõjub loomulikuna ning autentsena. Teisel pildil on sujuv üleminek siseruumist terrassile, kus stiililist ühtsust ning elegantsi on hoitud Larix plaatidega. Tulemus mõjub värske ning elegantsena.






Soliidsed ühetoonilised terrassiplaadid

Alati saab suurepärase tulemuse ka ühetooniliste, ent soliidsete plaatidega. Villeroy & Bochil on välistingimustesse sobiv plaadiseeria Lucca, kus beeže toone hoidvad 60x60 plaadid loovad terrassist kui mõnusa sumeda oaasi. Piltidel on näha õdusat lugemisnurka ning õhtuvalguses trendikat terrassilahendust.




Kokkuvõttes siiski sobib suurem osa Hansas Plaadimaailma põrandaplaatide valikust välitingimustesse. Jälgi selleks iga toote juures olevat külmakindluse märget.


Kõiki põrandaplaate saab endale koju tellida näidisena ning sealses valguses ja olustikus plaati katsetada. Kui tunned, et jääd plaadivalikul siiski hätta, siis Hansas Plaadimaailma spetsialistid annavad rõõmuga nõu! Meie töötajad aitavad kõikidele plaate ja plaatimist puudutavatele küsimustele vastuse leida, et saaksid teha endale sobivaima valiku.