Parandamaks Plaadimaailma klientide kasutajakogemust, kasutame oma veebilehel küpsiseid. Kui jätkate lehe sirvimist, siis nõustute küpsiste kasutamisega.

2021. aasta elutoa trendid – rikkalikud värvid ja puitimitatsiooniga põrandaplaadid

Ainulaadsuse ja individuaalse tähistamine on tõusuteel ja uuel aastal võib näha sisekujunduses järjest rohkem värve, põnevaid elemente ning naturaalset meeleolu, mis veidi steriilse hõnguga minimalismi järjest rohkem asendab. Allpool toome välja mõned populaarsemad suunad ja trendid, mis meile uusi sisekujundustuuli jälgides on silma jäänud.


Stiilid

Üheks suurimaks märksõnaks on 2021. aastal nostalgia, mis meid ettearvamatute aegade tõttu aina soojema pilguga mineviku poole vaatama paneb. Nii on ka elutoas oluline just mugavus ja hinnatakse traditsioonilisi lahendusi. Veidi talulik ning maalähedane meeleolu väljendub stiilides nagu cottagecore ja shabby chic, mis romantiseerivad maaelu lihtsust. 

Samasugust nostalgiahõngu annavad edasi ka erinevad maksimalistlikud stiilid nagu retro, granny chic ja 1980. disain, kus aukohal rafineerimata luksustunne. Kõikides neis stiilides võib kohata modernse ja vanaaegse kombineerimist.


Värvid

Tumesinine, -roheline ja erinevad metallid jätkavad uuel aastal oma võidukäiku. Eriti võib esiplaanilt leida just tumesinise, millega luua elegantseid ning kaasaegseid ruumilahendusi. Sinisel värvil on rahustav efekt, mistõttu sobib see hästi tubadesse, kuhu soovid harmoonilist meeleolu lisada. Samas on külluslik tumesinine elujõulisem kui neutraalsemad toonid ja annab ruumile energilisema hõngu. 

Roheline sümboliseerib loodust, aga ka rikkust, mis teeb sellest lõõgastava värvi. Rikkalik juveelitoonides värv toob tuppa soojust ja luksust. Metallide esireas on jätkuvalt nostalgilise meeleoluga vask, pronks ja kuld, mida võib leida nii sisekujunduselementides kui ka seinte ja põrandate värvides.


Sisekujunduselemendid

Elutoale iseloomu lisamiseks kombineeritakse väga erineva stiili ja meeleoluga aksessuaare, millega luuakse külluslikud ja abstraktsed lahendused. Kunst ning kunstiteosed on järjest rohkem esiplaanil. 

Ajal, kus elutoad täidavad tihti ka kontori, jõusaali või peosaali rolli, võib üheks sisekujunduse võtmesõnaks pidada funktsionaalseid lahendusi. Nii aitavad näiteks trendikad tumbad trenniseadmeid või kontoritarvikuid stiilselt hoiustada. Tumbade, muu mööbli ja ka vaipade neutraalsed toonid vahetuvad julgete värvide ja mustritega, et toale särtsu lisada.

Mida rohkem aega me kodus veedame, seda rohkem igatseme elutuppa loodust, mis väljendub rohketes potitaimedes ja -lilledes, mis lisavad ruumile rahu ja lõõgastust. Eelistatumad on sukulendid ja suuremad lehttaimed, mida saab kergesti hooldada. 


Põrandad

Et kogu kirjeldatud küllust ja ilu tasakaalus hoida, on põrandatel trendikas hele puit, mida võib leida lisaks ka seintelt ja isegi laest, eriti maalähedaste lahenduste puhul. Seda puidutrendi inspireerib Skandinaavia disain, mis ka tulevasel aastal jätkuvalt au sees. Kuna puit on nõudlik ja kallis materjal, tasub kaaluda puiduimitatsiooniga keraamilisi plaate, mis tänu tänapäeva tehnoloogiale näevad tõetruud välja. Lisaks peavad need kaua vastu ning neid saab hõlpsasti hooldada.

Plaadimaailma valikus on heleda puidu imitatsiooniga näiteks Tuxedo GreyCottage White, Oakland Beige Mate ja Lakeland Blanco Mate põrandaplaadid, millega saad elutuppa või mujale soovitud ruumi luua elegantse ja pika elueaga lahenduse. Soojemate toonide eelistajatele soovitame beeži Oakland Beige Mate sarja, samas kui külmema tooniga on Lakeland Blanco Mate plaadid. Tuxedo Gray selektsioonis on segamini erineva heledusastmega plaadid, mis annab põrandale eriti huvitava mulje, samas Cottage White sarjale lisavad aga iseloomu naelaaukude imitatsioon.  



Hansas Plaadimaailm 

Müüme uhkusega suurt ja kirevat valikut Euroopa plaaditehaste plaate. Tule tutvu meie valikuga kaupluses kohapeal või e-poes

Lisaks kingib Plaadimaailm 1-22. detsember kõigile 250 eurose ostu teinud klientidele jõulupuu, kampaaniast loe lähemalt siit!