Parandamaks Plaadimaailma klientide kasutajakogemust, kasutame oma veebilehel küpsiseid. Kui jätkate lehe sirvimist, siis nõustute küpsiste kasutamisega.

Köögi trendid 2022: kuumimad plaadiideed

Möödas on need ajad, mil köök oli kohaks, kus pelgalt kokata ja kärmelt nõusid pesta. Sellest on saanud pea iga kodu süda, kus mõnusalt aega veeta, külalisi võõrustada, küpsetada või kaugtööd teha. Üha rohkem pööratakse tähelepanu köögile, mis peaks olema nii funktsionaalne, mugav kui ka silmale ilus vaadata! Seekordses blogipostituses räägime 2022. aasta köögi plaatide trendidest!

1. Glasuuritud plaadid

Köögi tagaseina plaatide trend liigub matilt viimistluselt läikiva poole. Glasuuritud plaat, olenemata värvist, peegeldab ruumis olevat valgust, annab kogu ruumile sära ja teeb selle avaramaks. Hetkel on laialdaselt kasutatavad maalähedasest puidust ja marmorist töötasapinnad, millega sobib eriti hästi rohelist värvi glasuurplaadid. Need loovad tõeliselt kauni kontrasti, tuues köögi tagaseinas välja erinevaid tekstuure. Tagasihoidlikuma tulemuse saamiseks tuleks valida glasuuritud valged plaadid.

2. Tugevate joontega marmor

Marmor on nii mitmekülgne materjal, mis sobib nii traditsioonilistesse kui ka kaasaegsetesse köökidesse. Käes on tugevate joontega marmori aeg! Tugevate joontega marmor teeb disainimaailmas märkimisväärse tagasituleku ja on muutumas  luksuse sümboliks. Selle eeliseks on ka see, et plaadid ei ole poorsed, mistõttu need sobivad suurepäraselt köögi tagaseinale ning mida on lihtne hooldada!

3. Terratso stiilis plaadid

2022. aastal on kodukujunduse maailm seotud terratsoplaatidega. Selle materjali ilu on võrreldamatu ja tänu tootmistehnika uutele edusammudele on plaadid veelgi vastupidavamad kui varem! Terrazzo plaate on erinevates värvides ja mustrites, mis sobivad ideaalselt iga stiilis oleva köögiga.Terratsoplaate on võimalik paigaldada nii seinale kui ka põrandale.

4. Mosaiigi tagasitulek

Mosaiikplaadid on suurepärane võimalus anda oma köögile selline välimus nagu soovid! Plaadid on vastupidavad ning valmistatud tugevast materjalist, mis kestavad aastaid, kaotamata oma esialgset välimust. Mosaiikplaadid annavad võimaluse luua originaalset kompositsiooni ja mis tahes värvikombinatsiooni - lase oma loovus valla! Väikesed mosaiigid näevad kõige paremini välja avaras köögis.  PS. 2022. aasta trendiks on sinine värv!

5. Metallik efekt

Metallik läike ja roostetooniga plaadid on  on üks 2022. aasta lemmikuid köögitrende. Metallik toonid nagu vask, kuld, pronks ja hõbe lisavad köögile luksust ja sära, mis sobivad suurepäraselt kokku nii heledate kui ka tumedamat värvi  köögikappidega, tuues välja suurepärase värvide koosluse ja kontrasti!

6. Puitimitatsioon

2022. aastal on köögis  endiselt populaarsed puitimitatsiooniga põrandaplaadid. Puitimitatsiooniga plaate on lihtne puhastada ja hooldada. . Nad on vastupidavad ja sobivad suurepäraselt avatud planeeringuga kööki, kus on  palju loomulikku valgust. Plaadid  teevad ruumi hubaseks, nende toon ei tuhmu päikesevalguse käes!


Köök on iga kodu süda, kus mõnusalt aega veeta, külalisi võõrustada, küpsetada või kaugtööd teha. Üha rohkem pööratakse tähelepanu köögile, mis peaks olema nii funktsionaalne, mugav kui ka silmale ilus vaadata! Oma unistuste kööki investeerimine ükskõik, millisel määral võib osutuda hindamatuks. Ole oma kodu jaoks valikuid tehes inspireeritud ning leia sobilikud plaadid Hansas Plaadimaailmast.