Parandamaks Plaadimaailma klientide kasutajakogemust, kasutame oma veebilehel küpsiseid. Kui jätkate lehe sirvimist, siis nõustute küpsiste kasutamisega.

Vannitoa trendid 2022: kuumimad plaadiideed

2022. aastal on vannitoad tähelepanu keskpunktis! Pärast eelnevate aastate muutusi on hakatud mõtlema rohkem elustiili peale, mis on kasulik nii inimesele kui ka loodusele. Kuna kodudes veedetakse üha rohkem aega, siis paratamatult hakatakse otsima uusi viise oma elutingimuste parandamiseks. Selline mõtteviis on toonud kaasa palju murrangulisi muutusi ja uuendusi erinevates tööstusharudes ning valdkondades. Möödas on ajad, mil vannituba peeti rangelt utilitaarseks või kodu tagaplaanile jäävaks niinimetatud teenindusruumiks. Tänapäeval on vannitoad muutunud ruumideks, kus lõõgastutakse ja nauditakse aega iseenda jaoks. Mis on 2022. aasta vannitoa plaatide trendid? 

1. Puidu välimusega plaadid

Puit on materjal, mis koheselt toob tuppa soojust ja hubasust. Tavaliselt soovitakse oma kodudes kasutada puitpõrandaid, kuid vannitubade osas ei julgeta seda ideed väga rakendada, kuna vesi võib puitpõranda kergesti hävitada. Seetõttu on jätkuvalt üheks 2022. aasta trendiks puitimitatsiooniga plaadid vannitoas! Puitimitatsiooniga plaadid näevad põrandal ja seintel vapustavad välja ning plaate on võimalik kasutada vannitoa kujunduses ka loomulike mustrite ja meeldivate visuaalsete illusioonide loomiseks.

Üldiselt vannitubade puhul liigutakse naturaalsema stiili poole, mis tähendab rohkem looduslikke, puutetundlikke materjale seintel ja põrandatel. Kuna looduslik puit võib temperatuuride muutudes, kas paisuda või kahaneda, on puitimitatsiooniga plaadid  suurepäraseks alternatiiviks. 

2. Marmor

Samuti jätkub marmorimitatsiooniga plaatide trend ka  2022. aastal. Märksõnadeks s on orgaanilisus ja elegantsus. Valged ja hallid toonid on endiselt  eelistatud, kuid ei tohiks unustada ka erksamaid  värve, mis toovad esile ruumide parimad omadused ja näidates selle elavat iseloomu.  Trendika tulemuse saab kui kasutada mõlemaid materjale, nii puit- kui ka marmorimitatsiooniga plaate koos. 

3. Metrooplaadid 

Metroo stiilis plaadid on juba pikemalt aega moes olnud ja see trend ei kavatse aeguda ka 2022. aastal! Kitsad formaadid  sobivad ideaalselt iga vannitoa stiiliga, lisades ruumile uut ilmet. Plaadid  sobivad ühtmoodi hästi nii vannitubadesse kui ka köökidesse töötasapindade kohale. .

4. Terratso disain

Viimasel ajal on päris palju räägitud terratso stiili tagasitulekust. Terratso on marmori, kvartsi ja muude osakeste kombinatsiooni ja värvide eklektiline segu. Selle lihtne, kuid paeluv stiil täiendab suurepäraselt iga ruumi sisekujundust ning teeb selle huvitavaks.

5.Go Green - ehk kõik, mis on roheline

Roheline elu, uuenemise, looduse ja energia värv on muutumas üha enam vannitoa sisekujunduse peamiseks trendiks. Rohelised plaadid sõltuvalt stiilist ja varjust pakuvad erinevat välimust. Helerohelised plaadid annavad vannitoale värske ilme, mis aitavad luua rahulikku ja rahustavat keskkonda, samas sügavamad rohelised toonid on julgemad, mis sobivad pilkupüüdva vannitoa loomiseks.


Vannitoast on saamas iga maja üks kõige mugavam ja kasutatuim tuba.  Oma unistuste vannituppa investeerimine ükskõik, millisel määral võib osutuda hindamatuks. Ole oma kodu jaoks valikuid tehes inspireeritud ning leia sobilikud plaadid Hansas Plaadimaailmast.